direct naar inhoud van 2.2 Ruimtelijke beschrijving
Plan: De Enk
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1773.BP2010004005-0401

2.2 Ruimtelijke beschrijving

Het plangebied heeft een bijzondere ligging vanwege de ligging tussen de belangrijkste routes/ elementen van Wijhe.

Ten eerste is er de ligging tussen de belangrijke doorgaande routes Rijksstraatweg (N337), de spoorlijn Zwolle- Deventer, de Raalterweg en de Omloop. In het herstructureringsplan (en in dit bestemmingsplan) is voorzien dat de Raalterweg functioneel ontwikkeld wordt tot de belangrijkste entree van Wijhe (Poort van Wijhe). Hierlangs zullen op dat deel langs de Raalterweg van het bedrijventerrein meerdere ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt, waaronder een nieuw gemeentehuis. De doorgaande functie van de Raalterweg wordt afgezwakt.

De Omloop is een doorgaande route om Wijhe heen welke de Rijksstraatweg (N337) met de Raalterweg (N756) verbindt. Deze weg zorgt voor een flinke afname van het doorgaande verkeer door Wijhe.

De ligging aan de IJssel is ook bijzonder. De IJssel vormt een essentieel landschappelijk, ecologisch en recreatief element binnen de gemeente. De ligging van het bedrijventerrein aan de IJsseldijk (Rijksstraatweg) biedt mogelijkheden om de representativiteit van deze belangrijke entree van Wijhe vanuit het zuiden een kwaliteitsimpuls te geven.

Eén van de belangrijkste doelstellingen van het Herstructureringsplan is dan ook om vooral de randen van het bedrijventerrein (de zichtlocaties) een kwaliteitsimpuls te laten geven.